Pakhuis Australië - Amsterdam 650009

Werk:  Afbouw en inrichting van woonverdieping

Omzetklasse:  A

Opdrachtgever:  Particulier

Architect:  Dedato designers and architects

 

 

Vlak na ons vorige lustrum nam Dedato Architects contact op. Ze hadden zelf een mooie opdracht van een particulier en de aannemer was in principe al bekend. JCN werd gevraagd om een eigen begroting te maken om het budget te checken. Mocht dit heel veel lager uitvallen, dan was de klus voor ons. Maar als het in de buurt van het budget lag, dan zouden wij een rekenvergoeding ontvangen en gingen ze met de eerste partij verder. Na intensieve bestudering van de plannen bleek al snel dat het geen eenvoudige klus was en bij voltooiing van de calculatie bleek het budget geen grote afwijkingen te hebben met ons eindbedrag. Jammer maar helaas dachten wij toen. Een aantal weken later bleek het werk toch nog onze kant op te komen.Er was “geen echte click” met de andere partij en JCN werd gevraagd om deze mooie klus alsnog uit te gaan voeren.

 

In het Pakhuis Australië werden vervolgens drie appartementen samengevoegd om een hele ruime woning op één verdieping te creëren, met een prachtig uitzicht op de binnenhavens van het IJ. Dedato had alles tot op de millimeter uitgezocht en dat werd in het werk ook verlangd. De maatvoering werd in drie etappes gedaan; de eerste tot op decimeters op de ruwe vloer; de tweede tot op centimeters op de schuimbeton vloer en de derde tot op de laatste millimeter op de dekvloer, waar vervolgens het bamboe parket en de tegels op gelijmd werden. En als verrassing had de opdrachtgever een paar weken voor de oplevering “een leuk idee”. Het plafond moest in hoogglans worden geschilderd en dat terwijl de stukadoor “gewoon z’n best” had gedaan en allang was vertrokken. Op de foto’s kunt u zien dat dit spiegelende effect van het plafond het enorme appartement een extra dimensie heeft gegeven en dat het werk zelfs tot ver in de spiegels tot op de millimeter klopte.

 

 

 

 

Please reload

Zoek op categorie
Zoek op plaats
Please reload

VERTROUWEN  |  VAKMANSCHAP  |  KWALITEIT  

BG logo new.jpg