Oudezijds Voorburgwal 30 - Amsterdam - Centrum 670004

Werk                  Restauratie pand nieuwbouw pand

Omzetklasse        A

Opdrachtgever     Stadsherstel Amsterdam NV

Architect             Rappange & Partners Architecten BV

 

 

In 2005 was het niet eenvoudig om de orderportefeuille goed en gezond gevuld te houden. Maar ja, de woorden van Johan Cruyff zeggen het al “elk nadeel heb ze voordeel” of in aangepast Nederlands “in elke shit zit een kans”. Zo lukte het na voldoende teleurstellingen bij diverse bestedingen uiteindelijk toch om met een messcherpe prijs weer een mooi, groot project binnen te halen. En de verrassingen bleven ons hierbij om de oren slaan. Hoe kan het vergaan met een pand dat in het hartje van Amsterdam staat, vlak voor de besteding half instort, geheel in de stutten staat, van een nieuwe fundering moet worden voorzien en als leerlingenbouwplaats moest worden aangenomen.

 

Als eerste werd de bestaande stutconstructie geheel overgepakt, zodat de "heimachine" voor de gekoppelde injectiepalen van Walinco net genoeg kon manoevreren over een verloren bekisting van schuimbeton met konische uitsparingen. Op het moment dat de fundering gereed was en het pand stabiel, werd aan de ene zijde het bestaande pand gerestaureerd, terwijl aan de achterzijde het tussen- en voorhuis werd opgebouwd. Het eikenhouten skelet van het achterhuis werd door Assink geprefabriceerd en door JCN in één werkdag ter plekke geplaatst. En in de spanten werd door de leerlingen naar goede traditie hun beeldmerk geplaatst.

 

Uiteindelijk werd dit het project waar alles samenkwam en in werkelijkheid liet zien waar JCN als bedrijf staat en voor staat. In de Creativiteit die hier nodig was om iets te maken waar onze trouwe opdrachtgever Stadsherstel Amsterdam NV en Rappange & Partners architecten bv ook trots op gingen worden, lag eerst de uitdaging, maar uiteindelijk ook het succes...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Zoek op categorie
Zoek op plaats
Please reload

VERTROUWEN  |  VAKMANSCHAP  |  KWALITEIT  

BG logo new.jpg