Portiershuisje Olympisch Stadion (Stadionplein 18) - Amsterdam - Zuid 650006

Werk:  Herstellen, verplaatsen en restaureren portiershuisje

Omzetklasse:  B

Opdrachtgever:  Stadsherstel Amsterdam NV

Architect:  CASA Architecten

 

 

Na het verplaatsen van het Portiershuisje in 2002 duurde het nog eens vier jaar voordat vastgesteld werd, dat het huisje echt op de juiste plaats stond en daar kon blijven staan. Paul Morel en Gijs Hoen van Stadsherstel Amsterdam NV belden ons meteen op dat het hoog tijd werd dat dit huisje gerestaureerd zou worden in de stijl van de jaren ’20. Het was destijds een onderdeel van de toegang van het complex, waar de Olympische Spelen van 1928 werden gehouden. Het originele ontwerp van Jan Wils is door Casa Architecten opnieuw vastgelegd en JCN mocht het huisje in de oude glorie herstellen.

 

Maar eerst moest het huisje, dat tijdelijk op een gestabiliseerde zandlaag was geplaatst, inwendig worden gefundeerd d.m.v. pulspalen. In de reeds aanwezige betonvloer, die belangrijk was voor de verplaatsing, waren vier jaar geleden al conische sparingen ingemaakt om de palen door heen te pulsen en deze palen daardoor constructief te kunnen koppelen aan het huisje. Vervolgens werd er een nieuwe houten vloer ingemaakt en werden alle gevelkozijnen, ramen en deuren gerestaureerd. De split werd van de gevels verwijderd en de pannendaken hersteld. In het huisje kwamen weer de originele kleuren van de wanden tevoorschijn, die vervolgens door de schilder keurig werden hersteld en bijgewerkt.

 

 

 

 

 

Please reload

Zoek op categorie
Zoek op plaats
Please reload

VERTROUWEN  |  VAKMANSCHAP  |  KWALITEIT  

BG logo new.jpg