Keizer Karel College - Amstelveen 630004

Werk:  Renovatie Elegast 5

Omzetklasse:  C

Opdrachtgever:  Keizer Karel College

Architect:  Dick Metselaar

 

                                                                                                                  

 

Via een publicatie werd in de zomer van 1998 bekend dat het Keizer Karel College bouwplannen had. Na een hernieuwde kennismaking met de oudleraren van de gebroeders Nieuwenhuizen bleek dat het ging om het in concurrentie aanbesteden van een verbouwing van het hoofdgebouw op de Elegast 5 te Amstelveen en een verbouwing van de dependance aan de Dr. Schaepmanlaan 2 te Amstelveen. Na voltooiing van het eerste project, waarbij door JCN een scheikunde- en een handvaardigheidslokaal werden gercreëerd, volgden er meer projecten in bouwteam. Zo werden ook een teken-, natuurkunde-, biologie- en muzieklokaal aangepakt. De grootste ingreep was op de 1e verdieping van het hoofdgebouw, waar door een forse constuctieve ingreep een complete gebouwvleugel werd gerenoveerd tot een mediatheek met een bijbehorend computerlokaal. Vervolgens werd in 2000, door o.a. het gebruik van geperforeerde aluminium platen voor een golvend plafond, een saaie voormalige fietsenstalling, naar een ontwerp van architect Dick Metselaar, omgetoverd tot een prettige en moderne leerlingenruimte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Zoek op categorie
Zoek op plaats
Please reload

VERTROUWEN  |  VAKMANSCHAP  |  KWALITEIT  

BG logo new.jpg