KLM-huisjes (Oudezijds Armsteeg 6-12) - Amsterdam Centrum 670019

Werk:  Nieuwbouw winkels en woningen

Omzetklasse:  A

Opdrachtgever:  Stadsherstel Amsterdam NV

Architect:  Rappange & Partners Architecten BV

 

                                                                                                                                            

Na het Veilinghuisje was het een tijdje stil bij het Cluster Arm. Het vervolgproject kende een valse start en er werd meer dan een jaar gewacht totdat wij verder konden gaan met het voltooien van de cirkel. Na drie restauraties en twee nieuwbouw projecten was het nu tijd voor de apotheose, een project van € 2,5 miljoen. 

 

Het restant van het binnenterrein van Cluster Arm kon nog worden volgebouwd en Kees Doornenbal (de creatieve architect van Rappange & Partners) heeft “Out of the Blue” iets bedacht dat nu bekend is geworden als “de KLM-huisjes”. Een project dat “wereldberoemd” zal zijn in Amsterdam.

 

Dat bouwen in Amsterdam-centrum een uitdaging is, is hier absoluut aangetoond. Er werd een eigen torenkraan aangeschaft om het werk in deze drie meter brede steeg te kunnen bouwen en er werd in goed overleg met elkaar een bouwsysteem ontworpen om überhaupt het mooie ontwerp daadwerkelijk daar te kunnen bouwen. Na het voltooien van de betonnen bak werd het gebouw opgestapeld met kalkzandsteen blokken en de ouderwetse balken-broodjes-vloeren. De gevels zijn van houtskeletbouw en werden aan zowel de achter- als ook de voorgevel afgewerkt met metselwerk. Aan de voorzijde zijn dit de keramische witte gevelstenen en blauwe elementen, die allemaal tot op de millimeter zijn gemaatvoerd om het strakke uiterlijk mogelijk te maken. En omdat de diverse voorgevels op een verschillende vlucht werden gebouwd, was een gedegen werkvoorbereiding en uitvoering een must.

 

En dan te bedenken dat dit project als leerlingenbouwplaats werd gerealiseerd.... Op de onderste foto's zijn de jonge vaklieden Joey, Arjan, Tom en Martin te zien en de trotse uitvoerder Rex. Op en vanaf deze plek nogmaals bedankt voor deze geweldige prestatie. Dit project dat begon als "Cluster Arm" staat terecht symbool voor onze "rijke toekomst"!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Zoek op categorie
Zoek op plaats
Please reload

VERTROUWEN  |  VAKMANSCHAP  |  KWALITEIT  

BG logo new.jpg