Majoor Bosshardt Burcht - Amsterdam 710012

Werk:  36 woningen voor thuis- en daklozen

Omzetklasse:  A:  

Opdrachtgever:  Leger des Heils / Rochdale Projectontwikkeling 

Architect:  Lafour en Wijk

 

 

                                                                                                                     

Het grootste project in 2013/2014 is een nieuwbouwproject in de Oudezijds Armsteeg in Amsterdam-centrum. Het betreft de nieuwbouw van 36 woningen voor thuis- en daklozen in opdracht van Rochdale Projectontwikkeling namens het Leger des Heils. Het gaat hier om de Majoor Bosshardt Burcht op de plek waar de Majoor tijdens haar actieve leven heel veel goeds heeft gedaan voor de minder bedeelden van Amsterdam. Wij zijn vanzelfsprekend heel trots dat wij dit project letterlijk uit de grond mogen trekken.

 

Na een verrassende besteding, waarbij onze calculatie verreweg de scherpste bleek te zijn, was het nog even wachten op het bouwrijp opleveren van de grond aan ons bedrijf. Helaas duurde dat "iets langer" als verwacht en gehoopt, maar daar had "het Leger" een subtiele oplossing voor bedacht. Als eerste mochten wij twee verdiepingen van "De Leeuwenburcht" renoveren om deze dip deels te kunnen opvangen. En dat was een prachtig geschenk en nota bene het gebouw van waaruit de Majoor haar laatste jaren heeft gewerkt! Op de eerste foto ziet u hiernaast dan ook de beroemde gevel van dit hoekgebouw op de Oudezijds Voorburgwal 14, waarachter de nieuwbouw gepland was.

 

En ja hoor, in maart 2013 mochten we de palen de grond in boren en gingen we dus echt van start... Maar helaas ging dit niet zonder de nodige haperingen. Diverse palen kwamen niet direct op de juiste hoogte, waardoor er een aanpassing op het systeem moest komen en er daardoor helaas ook meer tijd (en geld) mee gemoeid ging, voordat we weer op het maaiveld verder konden.

 

Maar inmiddels zijn wij (op moment van schrijven) een half jaar verder en is het gebouw (dat recht tegenover "onze KLM-huisjes" staat) inderdaad "uit de grond" getrokken. Onze uitvoerder Rex heeft wat dat betreft met Martin, Joey, Guido en Mangano en al die andere vakmannen van onze onderaannemers weer iets heel bijzonders gedaan tijdens de ruwbouw. We hebben namelijk als eerste een hittegolf en daarna letterlijk en figuurlijk heel wat storm en regenmet elkaar overleefd waardoor we alsnog met Kerst 2013 precies op tijd wind- en waterdicht waren voor de afbouwfase in 2014. Daarnaast is er zeer innovatief en inventief gewerkt in de aanpak tijdens de gehele ruwbouwuitvoering, waardoor de overlast in de steeg en de omgev=ing echt tot een minimum is teruggebracht.

 

We gaan er in 2014 met zijn allen met veel plezier en in een voortvarend tempo mee verder en zorgen ervoor dat het ontwerp van Architecten Lafour en Wijk, zoals op de laatste foto hiernaast is weergegeven, keurig gevolgd wordt en er straks een gebouw staat waar ook Majoor Bosshardt trots op zou zijn geweest ;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Zoek op categorie
Zoek op plaats
Please reload

VERTROUWEN  |  VAKMANSCHAP  |  KWALITEIT  

BG logo new.jpg