JCN 75 jaar en Jaap 40 jaar JCN

Op 1 april j.l. hebben wij met elkaar ons 75-jarig jubileum gevierd op de dag dat Jaap Nieuwenhuizen exact 40 jaar in dienst was bij JCN.

Jaap begon in 1976 op kantoor als tekenaar / werkvoorbereider bij zijn vader Jaap sr. Als snel was het duidelijk dat Jaap ook iets had met cijfers en daarom leerde onze boekhouder dhr. Holtkamp al heel snel hoe het calculeren in elkaar stak bij ons bedrijf. Zo werd Jaap al heel snel voor elk project het vertrekpunt. Hij calculeerde de eerste jaren nog op een groot blad, waarbij de vierkanttellingen nog met de hand gedaan werden. In 1987 werd de eerste WANG-computer aangeschaft en een digitaal calculatieprogramma van DUNCAN. En daar werken we nu (maar dan in de X.0 versie) nog mee. Het calculeren wordt inmiddels door Jaap zijn opvolger Rens Sas gedaan, die inmiddels ook al ruim 13 jaar bij JCN in dienst is. Jaap maakte ondertussen het tekenen weer tot zijn vak en is als auto-didact aan de gang gegaan met Auto-Cad en Sketch-Up. In de afgelopen jaren heeft dat voor veel van onze klanten schetsontwerpen of uitgebreide werktekeningen opgeleverd.  Daarbij zijn de werktekeningen van het restaurant Zurich en Paviljoen Puur wel de meest fantastische. Geen enkele lijn was recht, maar in de bouw klopte het als een bus! Langzaam maar zeker werkte Jaap zich de afgelopen jaren uit het bedrijf om als freelancer door te gaan.

 

Jaap, vanaf deze plaats nogmaals van harte gefeliciteerd en heel veel dank voor je tomeloze inzet al die 40 jaar!. Wij vertrouwen er op dat we nog vele jaren mogen genieten van je geweldige tekenkunsten en uitgebreide vakkennis!

 

Richard Nieuwenhuizen

Please reload

Zoek op categorie
Zoek op plaats
Please reload

VERTROUWEN  |  VAKMANSCHAP  |  KWALITEIT  

BG logo new.jpg